Tacos με γαρίδες
Μια ελαφριά και πεντανόστιμη πρόταση με θαλασσινά. Έτοιμη σε λίγα λεπτά, γεμάτη πρωτεΐνη και άρωμα!
Θερμίδες: ~330 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
250 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
-
4 μικρές τορτίγιες (ή 2 μεγάλες κομμένες στη μέση)
-
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή φυτικό
-
½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
Χυμός από ½ λάιμ ή λεμόνι
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
½ κ.γ. ταμπάσκο (προαιρετικά)
-
½ κ.γ. σησαμέλαιο
-
½ κ.γ. πάπρικα
-
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ, ανακατεύουμε τις γαρίδες με το σησαμέλαιο, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 1-2 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Σε τηγάνι, ψήνουμε τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το χυμό λάιμ. Προσθέτουμε προαιρετικά το ταμπάσκο. Στήνουμε τα tacos τοποθετώντας λίγες γαρίδες σε κάθε τορτίγια και από πάνω το μείγμα γιαουρτιού. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
