Αυτή η εκδοχή για τάκος είναι υγιεινή, γρήγορη και τόσο νόστιμη!
Υλικά για 8 μερίδες:
- 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
- 8 μικρές τορτίγιες (ή κόψτε μεγαλύτερες σε μικρό στρογγυλό μέγεθος)
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- χυμός από 1 λάιμ/λεμόνι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (τουρσί ή φρέσκο ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. ταμπάσκο (προαιρετικά, για έξτρα πικάντικη γεύση)
- λίγος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- αλάτι και πιπέρι
Για το μαρινάρισμα γαρίδας:
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- πάπρικα
- σκόνη σκόρδο
- σκόνη ή φρέσκο τζίντζερ
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες* με το σησαμέλαιο, τη σκόνη σκόρδου, το τζίντζερ, την πάπρικα και το πιπέρι τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
- Προετοιμασία tortilla. Αν έχετε μεγάλες τορτίγιες, κόψτε τες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια με ένα σκεύος και ψήστε τις για 4-5’ μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το γιαούρτι, το αβοκάντο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο προαιρετικά.
- Στήσιμο των tacos. Παίρνουμε τις ψημένες τορτίγιες και γεμίζουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμισή μας, το κρεμμύδι τουρσί ή φρέσκο και 3-4 γαρίδες ανάλογα το μέγεθος σε κάθε τεμάχιο. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάιμ/ λεμόνι και επιπλέον κόλιανδρο από πάνω.
*Μπορεί να γίνει και με μανιτάρια