ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. πάστα κίτρινου curry
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κομμάτι ginger, τριμμένο
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1/2 κούπα νερό ή ζωμό
- 120 γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με Ταϊλανδέζικες επιρροές, αυτή η σούπα θα σας ταξιδέψει γευστικά στην Ανατολή!
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το curry, το σκόρδο, το ginger, τον κουρκουμά, το αλάτι, μαζί με 1 κ.σ. από το γάλα καρύδας και σοτάρουμε για μεριά λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το υπόλοιπο γάλα καρύδας και το ζωμό ή το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για άλλα 5′. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Δεν έχουμε παρά να σερβίρουμε σε 2 μπολ και να την απολαύσουμε!