Μια πολύ απλή, εύκολη και εναλλακτική λύση για άτομα που δεν αγαπούν το γάλα ζωικής προέλευσης ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγγανίου, βιταμίνης Ε και σεληνίου ,καλίου και χωνεύετε εύκολα.
Περιέχει ακόρεστα λιπαρά και η φλούδα από τα αμύγδαλα περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν στην υγειά της καρδιάς .
Δε θα σας κλέψει καθόλου χρόνο ούτε κόπο…
Διαδικασία
· Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό ρίχνετε μέσα μια κούπα ανάλατα αμύγδαλα είτε με τη φλούδα τους είτε ξεφλουδισμένα. Τα αφήνετε για 8 με 10 ώρες περίπου να μουλιάσουν.
Το επόμενο βήμα ….
· Βάζουμε στο blender τα αμύγδαλα (1 κούπα περίπου) και νερό (2 κούπες περίπου) σε αναλογία 1 προς 2
· Τα χτυπάτε για 1-2 λεπτά και το διπλοσουρώνετε.
ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ
Μέσα στο μείγμα μπορείτε να βάλετε μέλι, κακάο, αγαύη, κουρκουμά, σπιρουλίνα ή ακάι.
Το γάλα διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο μέχρι και 4 ημέρες.
1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου 250 ml
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 30-40 Kcal
ΛΙΠΟΣ 2,5-3γρ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 1γρ
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 1γρ
Το χρησιμοποιείτε: – Σε smoothies (με φρούτα: μπανάνα ή φράουλες και τριμμένο πάγο) – Σε milkshake – Σε συνδυασμό με δημητριακά ολικής άλεσης – Σε γλυκές κρέμες, ρυζόγαλο – Σε συνταγές που απαιτούν ψήσιμο: κέικ, ψωμί – Σε λαχανικά ογκρατέν (μπρόκολο, κουνουπίδι) – Σε μπεσαμέλ (με τυρί και σπανάκι) – Αντί για κρέμα γάλακτος στη μακαρονάδα ή στο ριζότο με άσπρη σάλτσα
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
You need to be logged in to see your course progress.