Το matcha βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει αντιγηραντική δράση.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
· 3 φλιτζάνια βρώμης
· 2 φλιτζάνια καρύδια και / ή σπόρους (όπως λιναρόσπορους και chia)
· 2 κ.σ. λάδι καρύδας
· 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· λίγο αλάτι
· 1 φλιτζάνι αποξηραμένα βατόμουρα
· 2 ½ κ.γ. μάτσα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250º C.
· Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζετε τη βρώμη με τα καρύδια και τους σπόρους.
· Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, ανακατεύετε και το ρίχνετε στο μείγμα με τη βρώμη.
· Απλώστε το μείγμα σε 2 φύλλα ψησίματος και τοποθετείστε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
· Αφαιρέστε από το φούρνο και τρίψτε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίχνετε το matcha από πάνω και ανακατεύετε.
· Προσθέτετε τα αποξηραμένα βατόμουρα και το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές εβδομάδες.