Γκρανόλα με matcha και βατόμουρα
Ένα πρωινό που παντρεύει την πλούσια υφή της χειροποίητης γκρανόλας με τα αντιοξειδωτικά της σκόνης matcha και τη γλυκύτητα των αποξηραμένων βατόμουρων.
Θερμίδες: ~ 450 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
3 φλιτζάνια βρώμης
-
2 φλιτζάνια καρύδια και/ή σπόροι (όπως λιναρόσποροι & chia)
-
2 κ.σ. λάδι καρύδας
-
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας + λίγο αλάτι
-
1 φλιτζάνι αποξηραμένα βατόμουρα
-
2 ½ κ.γ. σκόνη matcha
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170º C. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζετε τη βρώμη με τα καρύδια και τους σπόρους. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, ανακατεύετε και το ρίχνετε στο μείγμα με τη βρώμη. Απλώνετε το μείγμα ανάμεσα σε 2 φύλλα ψησίματος και τοποθετείστε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει λίγο, προσθέστε τη σκόνη matcha και ανακατέψτε. Προς το τέλος, προσθέστε τα αποξηραμένα βατόμουρα και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.





