Το σύκο συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια.
Και στην αρχαία Αθήνα, τα σύκα θεωρούνταν τόσο πολύτιμα, ώστε υπήρχε ειδικό σώμα ανδρών – οι «συκοφάντες» – που κατήγγελλαν όσους τα έκλεβαν ή τα εξήγαν.
ΥΛΙΚΑ
- 200ml γιαούρτι
- 4 φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
- Αποφλοιωμένα φυστίκια, ψημένα & τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα σύκα μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με αβοκάντο και γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια.
Καλή απόλαυση!