Σαν γυναίκα, ζω κάποιες “δύσκολες” μέρες μέσα στο μήνα με αποτέλεσμα να γίνομαι πολύ πιο ευαίσθητη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητώ γλυκό, σε σημείο που νομίζω ότι δε το ελέγχω. Όχι νομίζω…. δε το ελέγχω. Το ονομάζω《ορμονική υπογλυκαιμία》. Για αυτό το λόγο φτιάχνω κάποιες healthy μπουκιές, όπως αυτή η συνταγή . Ένα- δύο μικρά κομματάκια μέσα στην ημέρα καλύπτουν την ανάγκη μου… όχι την δική μου ανάγκη βασικά, δε θα πάρω την ευθύνη της εμμήνου ρύσεως. 😋
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
1 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι κακάο
2 κ.σ. εσπρέσο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια “ζύμη”. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.