ΥΛΙΚΑ(για 16-20 κομμάτια)
- 3 μέτρια καρότα
- 6 μέτριους χουρμάδες, Medjool
- 1/2 κούπα pecan ή άλλο ξηρό καρπό
- 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1/8 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα καρότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να ψιλοκοπούν και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς με τους χουρμάδες μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε πάλι στο μπλέντερ τα καρότα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια “ζύμη” που μπορούμε εύκολα να πλάσουμε σε τρουφάκια. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υγρό, μπορούμε να προσθέσουμε μερικό σπασμένο λιναρόσπορο ή μερικές νιφάδες βρώμης. Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο ή έως και 3 μήνες στη κατάψυξη.