Υλικά: (για 2 άτομα)
½ κούπα βρώμη
1 κούπα νερό
¼ κούπας γάλα αμυγδάλου
1 κσ αμυγδαλοβούτυρο
2 μπανάνες, σε κομμάτια, παγωμένες
1 κούπα φράουλες σε φέτες
Σερβίρουμε με φέτες αμυγδάλου και φράουλας.
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη βρώμη με το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Τοποθετούμε τις φράουλες με τις μπανάνες σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο γάλα αμυγδάλου, προσέχοντας να μη το παρακάνουμε καθώς θέλουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Για να σερβίρουμε, δημιουργούμε στρώσεις από βρώμη και κρέμα φρούτων σε δυο μπολ και σερβίρουμε τα αμύγδαλα και τις φράουλες.