Υλικά:
3 μπανάνες ώριμες
370 γρ. αλεύρι βρώμης
1 κ.σ. λάδι καρύδας
130 γρ. ανάλατα αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κ.σ. κανέλα
130-140 γρ. γάλα αμυγδάλου (θα χρειαστεί να το υπολογίσουμε με το μάτι)
προαιρετικά 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρουνάκι, ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός!! (καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο ή περισσότερο από τη δοσολογία αναλόγως το αλεύρι) Ενσωματώνουμε στο μείγμα μας μερικά από τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για μισή ώρα με 40 λεπτά. Το μπανανόψωμο ακόμα και όταν είναι έτοιμο παραμένει αρκετά ζουμερό,όποτε προσοχή μη ξεγελαστούμε και το ψήσουμε παραπάνω! Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με κανέλα, καρύδια και σταφίδες εάν θέλουμε!