Avocado Toast
Ένα ελαφρύ αλλά πλήρες πρωινό που ενώνει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη φρεσκάδα του αγγουριού και την πρωτεΐνη του αυγού. Ιδανικό για εκείνες τις μέρες που θέλεις κάτι απλό, δροσερό και θρεπτικό
Θερμίδες: ~ 280
Υλικά για 1 μερίδα
-
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένη
-
¼ αβοκάντο, πολτοποιημένο
-
½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 βραστό αυγό, κομμένο σε φέτες
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
-
Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
-
Προαιρετικά: λίγο λεμόνι ή flakes πιπεριάς για ένταση
Εκτέλεση
Ψήνεις τη φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει τραγανή. Απλώνεις το αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Τοποθετείς τις φέτες αγγουριού και στη συνέχεια το βραστό αυγό. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο (αν θέλεις), πασπαλίζεις με άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεις αμέσως





