Υλικά: (για 16 μικρές μπάρες)
για τη βάση:
1 1/2 κούπα αμύγδαλα
1 1/2 κούπα βρώμη
1 κσ. σπόρους chia
1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1/4 κούπας νερό
1 κγ. βανίλια
για τη “μαρμελάδα” blueberries:
340 γρ. blueberries
1/3 κούπας και 1 κσ. σπόρους chia
1 κσ. σιρόπι σφενδάμου
για την επικάλυψη:
1/3 κούπας κακάο
1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1/3 κούπας λάδι καρύδας
Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές για τις στιγμές που αποζητάμε κάτι γλυκό! Θρεπτικές και υγιεινές είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν κάθε μας λιγούρα! Στρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 23*12 με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της βάσης μέχρι να έχουμε ένα μίγμα, και το απλώνουμε στο ταψί μας. Πολτοποιούμε τα blueberries με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέτουμε τους σπόρους chia και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι να πήξει και έπειτα το απλώνουμε πάνω από τη βάση μας. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και την απλώνουμε πάνω από τη “μαρμελάδα” blueberries. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί. Για να σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη 15-20′ νωρίτερα, το αφήνουμε να ξεπαγώσει ελαφρά, και το κόβουμε σε κομμάτια. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα!