ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)
- 450 γρ. γλυκοπατάτες
- 1/2 κούπα αμύγδαλα
- 1/2 κούπα νιφάδες κινόα
- 8 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- 4 κ.σ λάδι καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις μαγειρεύουμε στον ατμό ή τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 25 λεπτά) και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τις νιφάδες κινόα και χτυπάμε ξανά. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και τις γλυκοπατάτες και χτυπάμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά- ανάλογα με το φούρνο μας.
- Όταν τα brownies είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα κόψουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε!