Caprese toast
Ένα φρέσκο και μεσογειακό ανοικτό τοστ, που συνδυάζει την τραγανότητα του ψωμιού με ζουμερές ντομάτες, μοτσαρέλα και μυρωδικά. Βάλτε στο πρωινό σας δημιουργία κι έμπνευση που θα σας συνοδεύουν όλη την ημέρα!
Θερμίδες: ~ 440
Υλικά για 1 μερίδα
- 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή Ζέας
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα σόγιας ή tofu
- 1 κ.σ. σπόροι κάνναβης
- 1/5 τομάτα, κομμένη σε φέτες
- Βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Μαύρο, χονδρό πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε ή φρυγανίζουμε τη φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει τραγανή. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στο ψωμί. Κόβουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια και τις προσθέτουμε επάνω από το τυρί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.