ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
για τη βάση:
- 10 μπισκότα digestive ολικής άλεσης
- 50 γρ. λάδι καρύδας
για τη γέμιση:
- 500 γρ. γιαούρτι
- 125 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 3 φύλλα ζελατίνης
για το γαρνίρισμα:
- 100 γρ. blueberries/rasberries/ μούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά ώστε να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και τη βανίλια. Αφαιρούμε τη ζελατίνη από το νερό και τη μεταφέρουμε σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τη φόρμα από τη κατάψυξη, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το cheesecake και γαρνίρουμε με τα blueberries ή φρούτα επιλογής μας.