Θα σκεφτόσασταν ποτέ το γκρέιπφρουτ ως επιδόρπιο; Και όμως! Με ελάχιστα υλικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ γευστικό και πρωτότυπο επιδόρπιο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 γκρέιπφρουτ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο καρύδας
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο μας στο πρόγραμμα γκριλ. Κόβουμε το γκρέιπφρουτ στη μέση και κόβουμε και λίγο το κάτω μέρος ώστε να μπορεί να σταθεί στο ταψί. Με ένα μικρό μαχαιράκι χαράζουμε περιμετρικά κάθε τμήμα του φρούτου και αφαιρούμε τους σπόρους. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε το γκρέιπφρουτ. Τοποθετούμε το ταψί στην υψηλότερη υποδοχή του φούρνου, κοντά στο γκριλ, και ψήνουμε για 7-12′ μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις κρυώσουν ελαφρά σερβίρουμε με το γιαούρτι και απολαμβάνουμε!