Gluten Free Βάφλες
Ένα νοστιμότατο και ελαφρύ πρωινό ή brunch με τραγανή βάφλας, χωρίς γλουτένη, ιδανικό για όποιον θέλει ένα γλυκό πρωινό.
Θερμίδες: ~ 400 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κ. σ λιναρόσπορος κοπανιστός
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μεγάλο αυγά
2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το λιναρόσπορου, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε περίπου μισό με ⅔ του φλιτζανιού ζύμη ανά βάφλα στη βαφλιέρα και ψήστε για όσα λεπτά χρειάζεται. Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα μούρα και λίγο σκόνη κακάο.





