Porridge με κινόα, chia και φρέσκα φρούτα
Ένα χορταστικό, «ζεστό» πρωινό που συνδυάζει την υπερτροφή της κινόα με τους σπόρους chia και φρέσκα φρούτα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια και καλή διάθεση.
Θερμίδες: ~280-300 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ¾ φλιτζάνι κινόα
- ½ φλιτζάνι νερό
- 5 κ.σ. chia
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 3 λοβοί πράσινο κάρδαμο
- 3 κομμάτια φρέσκο κουρκουμά
- 1 χούφτα φραγκοστάφυλα (ή σταφίδες)
- ⅓ φρέσκο ροδάκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ⅓ φρέσκο νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την κινόα, το νερό, τους σπόρους chia, το μέλι, την κανέλα, το κάρδαμο και τον κουρκουμά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Μόλις η κινόα απορροφήσει τα υγρά και το μείγμα γίνει κρεμώδες, μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα φραγκοστάφυλα/σταφίδες, τις φέτες του ροδάκινου και του νεκταρινιού και σερβίρουμε αμέσως.





