Ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα πρωινά ή αλλιώς και τηγανίτα! Οι Αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τηγανίτες (Αρχαία ελληνική ονομασία: τηγανίτης (tēganitēs) ταγηνίτης (tagēnitēs)ή ταγηνίας (tagēnias), λέξεις που προέρχονται από τη λέξη τάγηνον (tagēnon) (τηγάνι).
ΥΛΙΚΑ (για 10 Pancakes)
- ⅔ φλιτζανιού γιαούρτι
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ⅛ κ.γ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι blueberries
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, το μέλι και τα αβγά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού στο πρώτο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα pancakes μας. Σερβίρουμε με blueberries.