Pancakes
Ένα αγαπημένο πρωινό ή brunch σε μία παραλλαγή με αλεύρι βρώμης, που θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.
Θερμίδες: ~ 95 ανά pancake
Υλικά για 10 Pancakes
- ⅔ φλιτζανιού γιαούρτι
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ⅛ κ.γ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι blueberries
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, το σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι) και τα αβγά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού στο πρώτο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα pancakes μας. Σερβίρουμε με επιπλέον blueberries ή φρούτο της επιλογής μας και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου.





