Porridge με μούρα
Αυτό το ζεστό πρωινό, που συνδυάζει τις αγαπημένες νιφάδες βρώμης με φρέσκα μούρα και τους πολύτιμους σπόρους, μεταμορφώνει τη στιγμή του «πρωινού» σε μια εμπειρία που θρέφει το σώμα και την ψυχή — έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Θερμίδες: ~ 440
Υλικά για 2 μερίδες
-
2 κούπες βρώμης
-
1 κούπα φρέσκα μούρα (π.χ. φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα)
-
1½ κούπες φυτικό γάλα (π.χ. γάλα αμυγδάλου ή φυτικό ανάλογο)
-
½ κούπα καρύδια, κομμένα
-
½ κούπα σπόρους (chia, λινάρι ή/και κάνναβης)
-
½ ασπράδι αβγού
-
½ κ.σ. κανέλα
-
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (ή προτιμώμενη γλυκαντική επιλογή)
-
Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι με το φυτικό γάλα, προσθέτουμε την βρώμη, τα καρύδια, τους σπόρους, την κανέλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάζουμε το ταψί, προσθέτουμε τα φρέσκα μούρα στην κορυφή και σερβίρουμε ζεστό.